Vergoedingen

Vergoede zorg bij Together Psychologie

Uw gemeente is verantwoordelijk voor psychologische zorg bij kinderen en jongeren. Als wij een contract hebben met uw gemeente kunt u met een verwijzing van een huisarts (of andere erkende verwijzer) direct bij ons terecht. De gemeente betaalt dan de kosten.

Een verwijzing naar Together Psychologie kunt u ontvangen als er problemen zijn in het gedrag of in de ontwikkeling van uw kind.

Verwijzers: wij maken gebruik van ZorgDomein. Werkt u in een Lokaal Team of bij een Gecertificeerde Instelling dan kunt u ook ons aanmeldformulier verwijzers gebruiken.

Wij hebben onze zorglocaties ingedeeld in drie regio’s: Noord (in en rondom Amsterdam), West (in en rondom Den Haag en Gouda) en Zuid (FoodValley, Rivierenland, Noordoost-Brabant).

Noord:

ZaanstreekWaterland
Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Onze praktijk (hoofdlocatie regio Noord) bevindt zich in Koog aan de Zaan (Lagendijk 3).

Amsterdam:
in de gemeente Amsterdam hebben wij een dependance nabij het Vondelpark (Van Eeghenlaan).

Amstelveen-Aalsmeer:
een dependance van ons treft u aan de Startbaan te Amstelveen (Startbaan 6).

Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Weesp
Voor inwoners van deze gemeenten verlenen wij diensten vanuit onze vestiging in (het zuiden van) Amstelveen (Startbaan 6).

West:

Haaglanden:
Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer (de H10-gemeenten). Onze praktijk (hoofdlocatie regio West) bevindt zich in Zoetermeer (Boerhaavelaan 40).

MiddenHolland:
Gouda, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard (voorheen Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven). Wij zijn gevestigd in Bodegraven (Tolnasingel 1).

Zuid:

Noordoost-Brabant:
‘s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Mill & St. Hubert, Oss, Sint Anthonis, Uden, Vught. Onze praktijk (hoofdlocatie regio Zuid) bevindt zich in Oss in het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 8.

Rivierenland:
Tiel, Culemborg, Buren, West-Betuwe, Neder-Betuwe, West Maas en Waal. Onze praktijk bevindt zich in Geldermalsen (Kostverlorenkade 6).

Gemeenten Zaltbommel en Maasdriel:
Woont u in een van deze gemeenten dan kunt u terecht bij onze vestiging ‘Rivierenland’ te Geldermalsen (Kostverlorenkade 6).

Food Valley:
Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal. Voor deze regio verlenen wij diensten vanuit onze vestiging ‘Rivierenland’ te Geldermalsen (Kostverlorenkade 6).

 

  Voorbeelden voor een verwijzing

  Huisartsen kunnen direct naar ons verwijzen via ZorgDomein, of aan u een verwijsbrief meegeven. Voorbeeld van een verwijzing door een huisarts: “Hierbij verwijs ik … naar Together Psychologie i.v.m. aandacht- en leerproblematiek. Graag uw diagnostiek (psychologisch onderzoek) en evt. behandeling.”

  Wij hebben een breed aanbod in diagnostiek en behandeling, op deze website treft u meer informatie. Ook als de zorgbehoefte niet goed duidelijk is kan de huisarts naar ons doorverwijzen. Wij kunnen dan een breed onderzoek verzorgen.

  Bij vermoedens (op school) van AD(H)D, Autisme spectrum stoornis (ASS) of ernstige gedragsproblemen kan uw huisarts ook naar ons doorverwijzen. Wij gaan geen diagnose ‘stempelen’ behalve als dit echt nodig is en helpt. Wij verrichten onderzoek en geven behandeling, gericht op beter kunnen functioneren thuis en op school. Wij kunnen ook een brede screening verzorgen en met u overleggen over het beste vervolg.

  Wij mogen en kunnen bepalen welke hulp uw kind nodig heeft en verzorgen ook behandeling en/of begeleiding. Indien nodig verwijzen wij verder naar andere organisaties met de juiste ervaring en deskundigheid.

  Vergoed door gemeente of zelf bekostigen?

  Voor alle zorg geldt dat u zelf de keuzevrijheid heeft om te kiezen waar u heen wilt voor zorg voor uw kind, dus u kunt altijd melden te kiezen voor Together Psychologie.

  Vanwege de grote hoeveelheid administratie die dit met zich meebrengt bieden wij echter niet in geheel Nederland vergoede zorg aan. Als wij geen contract hebben met uw gemeente kunt u aan hen voorleggen dat u de zorg graag door ons laat verrichten. Het is aan uw gemeente te beslissen of ze uw aanvraag honoreren (vergoeden).

  Niet vergoed door uw gemeente? U kunt altijd bij ons terecht indien u onze dienstverlening zelf bekostigt.

  IQ test voor CIZ aanvraag (wet langdurige zorg, WLZ)

  Als kinderen of (jong-) volwassenen hulp uit de WLZ nodig hebben, kunnen diagnostische tests zoals IQ-tests worden verlangd door het CIZ. Dit is een vereiste bij de grondslag Verstandelijke handicap. Together Psychologie verzorgt deze testafname; deskundig en snel – zie ook onderstaande aanbeveling. Een aanvraag bij het CIZ kan worden ingediend door uzelf, een wettelijk vertegenwoordiger of een zorgaanbieder. Uw verzekeraar kan u informeren of de afname van de test door hen wordt vergoed.

  Overig

  Wij doen ons best om deze informatie correct en actueel te houden. U blijft echter in alle gevallen zelf verantwoordelijk en kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op onze website.

  Aanmelden of overleg?
  Neemt u dan contact met ons op via de website (klik hier) of bel een van onze vestigingen.

  Benieuwd hoe wij kunnen helpen?