Autisme / ASS

Together Psychologie verzorgt handelingsgericht onderzoek naar ASS. In handelingsgericht onderzoek wordt gekeken naar antwoorden op de hulpvragen die je hebt. Wat gaat goed en wat is nog lastig?

We verzamelen informatie en analyseren dit met als doel het geven van advies over de in te zetten aanpak of interventie die nodig is om de situatie te verbeteren. Adviezen kunnen gericht zijn aan jou/ de cliënt zelf, ouder(s), school of professionele hulpverlening.  

Indien wenselijk en passend binnen het zorgtraject, biedt Together Psychologie psycho-educatie en/of psychologische ondersteuning aan.  

Bij Together Psychologie stellen we géén diagnose autisme / ASS. Wanneer een diagnose helpend is, adviseren we om contact op te nemen met een instelling voor Specialistische GGZ. 

Een extra moeilijkheidsgraad ontstaat als er sprake is van een (vermoeden van) hoge intelligentie in combinatie met aan autisme verwante gedragingen. Lees voor meer informatie de pagina ‘Dubbel Bijzonder: hoogbegaafd en een gedragsstoornis’.

 

Benieuwd hoe wij kunnen helpen?

Erkende kwaliteit door certificering en registraties