Onderwijsniveau

Het onderwijs- of schoolniveau dat een kind heeft is niet altijd goed bekend. Soms sluit het gevolgde onderwijs niet goed aan bij het kennis- of competentieniveau van een kind. In deze situaties kan een test uitkomst bieden. Het is voor een kind belangrijk dat het in het juiste onderwijs terecht komt; de kansen op succes, maar ook het welbevinden hangen hier nauw mee samen.

Together Psychologie kan van ieder kind, op ieder moment in de ontwikkeling, vaststellen wat het onderwijsniveau is. We kunnen ook advies geven over het best passend type onderwijs, bijvoorbeeld of een vrije school of een meer traditionele school geschikt is voor uw kind. Wij hebben goede kennis van de vele mogelijkheden in het Nederlands onderwijs.

Dit voorbeeld komt uit onze rapportage bij een ‘IQ-test voor onderwijsniveau’. Het geeft een gedetailleerd beeld van het best bij uw kind passend onderwijsniveau. In onze rapportage staat een uitgebreide toelichting. Heeft u nog vragen? Naast analyse en advies horen twee jaar nazorg bij onze begeleiding.

IQ-test voor iedere leeftijd

Er zijn goede intelligentietests voor alle leeftijden, van jonge kinderen tot senioren. Kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden onderstaand of voor meer uitgebreide informatie op de specifieke pagina’s van de verschillende onderzoeken.

  Kies een basisschool

  Een school in de buurt of misschien een beter passende school maar wel wat verder weg? Wat voor type school past het best bij mijn kind? Heeft u deze vragen dan kunnen wij helpen. De Testpsycholoog kan al bij heel jonge kinderen tests afnemen waarmee we betrouwbaar advies kunnen geven. Wij denken graag mee over het karakter van uw kind, uw eigen achtergrond en wensen en het type onderwijs dat hier het beste bij past. We geven ook advies over het begeleiden van de leerontwikkeling van uw kind. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

  Advies tijdens basisschool

  Ontvangt mijn kind onderwijs dat past bij de capaciteiten? Vragen die hierbij ontstaan gaan over doubleren (blijven zitten) of toch bevorderen (overgaan), deelname aan een plusklas, verdiepen of verbreden van de lesstof (het onderwijs meer uitdagend maken), versnellen (klas overslaan) of juist niet, wisselen van school of een andere begeleiding. De Testpsycholoog kan adviseren en wij onderbouwen ons advies, voor u en voor school. Wij zijn deskundig in diagnostiek bij leerlingen in het primair onderwijs en gebruiken uitsluitend professioneel en hoogwaardig testmateriaal. Kijk in ons testaanbod bijvoorbeeld bij intelligentieonderzoek of onderpresteren op school. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor overleg en een advies op maat.

  Onderwijsniveau groep 7 en 8

  In de groepen 7 en 8 van de basisschool is het bepalen van het juiste onderwijsniveau extra belangrijk. Is het resultaat van de Eindtoets (groep 8), de Entreetoets (groep 7) of het voorlopig schooladvies lager dan verwacht? Vraag ons om onafhankelijk advies of een second opinion. Het eerlijk en deskundig meten van een onderwijsniveau is ons specialisme.

  Voor het bepalen van het juiste onderwijsniveau maken wij gebruik van de NIO test of een IQ-test die het best bij uw kind past, soms met aanvullend onderzoek zoals naar persoonlijkheid en/of motivatie. Ook kan een volledig onderzoek naar mogelijk onderpresteren op school worden verzorgd.

   

  Advies tijdens Voortgezet Onderwijs

  Tijdens een schoolloopbaan verandert er veel in het leven van een kind. De schoolomgeving en leraren zijn meer divers en dit kan leiden tot een sterke groei bij het kind, of juist als belastend worden ervaren. Ook een gekozen schooltype kan goed of juist minder goed passen bij een kind. Leerprestaties kunnen ook door andere zaken worden beïnvloed. Als er twijfel is of het onderwijsniveau aansluit bij de capaciteiten van uw kind kunt u met ons contact opnemen.

  Together Psychologie is deskundig in onderzoek naar het onderwijsniveau van een leerling. In de praktijk blijkt onze kennis van grote waarde om een goed advies te kunnen geven dat echt past bij het onderwijsniveau van een leerling in het VO. We kunnen indien gewenst ook een breder onderzoek naar een onderliggend probleem verzorgen. Denk hierbij aan ‘onderpresteren op school’ of naar een gedrags- of ontwikkelingsprobleem. Neem contact met ons op voor een deskundig advies.

  Testimonials (aanbevelingen)

  Ouders mailen: “Op zoek naar een bureau dat ons kon helpen met een objectief schooladvies, kwam ik uit bij Together Psychologie. En dat bleek een prima keuze! De psychologe was geweldig. Vanaf het eerste moment dat ze de hand van mijn zoon schudde, had ze zijn vertrouwen gewonnen. Zij werkte professioneel, respectvol én vol enthousiasme. Voor mijn zoon leek ‘t maken van de test hierdoor onverwachts meer op een leuk uitje dan op een test. Een aanrader!” Groeten, Hilde van Asveldt

  Soms is er haast. “Beste Marcel, hierbij willen we u en uw collega’s hartelijk bedanken dat we binnen zeer korte termijn terecht konden en de rapportage met spoed konden ontvangen. De school heeft het advies bijgesteld op grond van de rapportage. Hier zijn wij uiteraard heel erg blij mee. De rapportage biedt tevens inzichten voor de toekomst. Nogmaals hartelijk dank!” Rotterdam, Jet & Hero

   

  Benieuwd hoe wij kunnen helpen?

  Met ruim 80 testlocaties verzorgen wij onderzoek in heel Nederland

  Erkende kwaliteit door certificering en registraties

  Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek

  Anderen
  over ons

  “Na uitgebreid zoeken uitgekomen bij Together Psychologie voor een second opinion bij mijn dochter in groep 8 met leerproblemen. Wij konden heel snel terecht. Dankzij de grote expertise die Together Psychologie in huis heeft zijn wij er eindelijk achter waar de problemen met leren vandaan komen. En nog belangrijker: er zijn ons handvatten geboden om de leerproblemen te verminderen. … Kortom: goede en snelle service, korte lijnen en een zeer uitgebreid rapport. Ik zou iedereen Together Psychologie aanbevelen. Hartelijk dank!” Mw. B, huisarts